Zoet veroorzaakt strafschop en debuteert bij Spezia met forse nederlaag

27 sep 2020, 16:59

Jeroen Zoet heeft bij zijn debuut in de Serie A als doelman van Spezia verloren. Sassuolo was met liefst 4-1 te sterk voor de club uit La Spezia, die voor het eerst op het hoogste niveau in Italië uitkomt. Zoet, overgekomen van PSV, zag de bal in totaal zes keer achter zich in het doel verdwijnen. Twee keer greep de VAR echter in en werd de treffer afgekeurd.

Oud-Heerenveenspeler Filip Djuricic had de bezoekers uit Sassuolo in de 12e minuut op voorsprong gezet. Na ruim een half uur maakte de Bulgaar Andrei Galabinov gelijk. Kort ervoor leek Francesco Caputo voor de 0-2 hebben gezorgd, maar na minuten van twijfel werd het doelpunt op advies van de VAR toch afgekeurd.

Na rust liep Sassuolo weg. Eerst via een door Domenico Berardi benutte strafschop, veroorzaakt door Zoet. Daarna volgden doelpunten van de Fransman Grégoire Defrel en Caputo, die kort ervoor nog een treffer geannuleerd had zien worden.