Terug

Volg Vandaag Inside

'Zo blijft Feyenoord in het beeld van Ajax en PSV'

'Zo blijft Feyenoord in het beeld van Ajax en PSV'

8 okt 2018, 13:07

Een nieuw Feyenoord-stadion levert de club een 'vaste vergoeding' van 25 miljoen euro per jaar op die kan worden toegevoegd aan het spelersbudget, verklaarde algemeen directeur Jan de Jong onlangs. Valentijn reageert met zijn column in De Telegraaf op deze constatering.

Feyenoord moet namelijk volgens Valentijn naar een nieuwe Kuip verhuizen om in de top van de Eredivisie te kunnen blijven spelen en kans te maken op deelname aan de Champions League. “Haakt De Jong af richting een nieuw stadion dan verdwijnen Ajax en PSV definitief uit beeld en strijdt Feyenoord alleen nog met onder andere Vitesse, AZ en FC Utrecht om de titel ‘best of the rest’."

"Het predicaat topclub kan dan voorgoed worden ingeruild voor cultclub. Met de handtekening van Jan de Jong daaronder als hoofdverantwoordelijke.” Ook merkt Valentijn op dat Feyenoord momenteel minder kapitaal op het veld heeft staan dan Ajax en PSV, Robin van Persie heeft nog de meeste marktwaarde verklaart hij.

“Wil Feyenoord niet in een negatieve spiraal belanden en ooit aanhaken en profiteren van hetzelfde vliegwieleffect dan is een nieuwe Kuip noodzakelijk. En zelfs dan is een permanente scheiding denkbeeldig omdat zo’n onderkomen pas over vijf jaar kan zijn gerealiseerd.”

Feyenoord hakt volgend jaar definitief de knoop door of het nieuwe stadion (Feyenoord City) er komt.

_

_

Valentijn haalt uit: 'Het zijn allemaal Jan Doedels in Zeist'

_

_

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.