Terug

Volg Vandaag Inside

Zlatan onder vuur na beschuldiging van neerschieten leeuw: 'Ongelofelijke lafaard'

Zlatan onder vuur na beschuldiging van neerschieten leeuw: 'Ongelofelijke lafaard'

7 apr 2021, 19:39

Zlatan Ibrahimovic ligt onder vuur. Het Zweedse Expressen meldde deze week dat de spits in 2011 een leeuw zou hebben neergeschoten in Zuid-Afrika en daarna de schedel en het vel als trofee mee naar huis zou hebben genomen. Zlatan had volgens de Zweedse krant een vergunning en deed met het vermeende doodschieten van de leeuw niets illegaal. De Zweedse spits krijgt veel kritiek, onder andere van dierenrechtenorganisatie PETA.

De PETA schrijft in een statement op Twitter: 'Zlatan Ibrahimovic houdt ervan om naar zichzelf te verwijzen als een leeuw, fel en sterk, maar het plezier dat hij heeft in het neerschieten van leeuwen en andere dieren bewijst dat hij een ellendige lafaard is, die toegeeft aan zijn gewelddadige trekjes.'

'Het vereist geen vaardigheid of kracht om een dier in gevangenschap in het nauw te drijven en neer te schieten. Het dier heeft nooit de kans gehad om te ontsnappen, terug te vechten of te overleven. Iedereen met een geweten zou geschokt zijn bij het idee van het vermoorden van dieren voor plezier of voor het tentoonstellen van hun lichaamsdelen. Ibrahimovic moet dit erkennen en trophy hunting afkeuren.'

Expressen vroeg Zlatan om een reactie, maar de Zweedse spits was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.