Terug

Volg Vandaag Inside

Zlatan: 'Ik ben oud geboren en ga jong dood'

Zlatan: 'Ik ben oud geboren en ga jong dood'

22 sep 2020, 15:00

Zlatan Ibrahimovic heeft na zijn twee doelpunten voor AC Milan tegen Bologna (2-0) een foto van zichzelf op Twitter gezet met als bijschrift: Benjamin Button. De Zweedse spits, die volgende week zijn 39e verjaardag viert, vergelijkt zich graag met het bekende filmpersonage (vertolkt door Brad Pitt) die wordt geboren met het lichaam van een oude man en sterft als een pasgeboren baby.

'Ik ben net als Benjamin Button. Oud geboren, maar ik ga jong dood', zei Zlatan. 'Als ik nu 20 jaar was geweest, had ik zeker nog twee goals gemaakt. Maar ja, ik ben bijna 39 jaar.' De oud-Ajacied keerde begin dit jaar terug bij AC Milan na een Amerikaans avontuur bij LA Galaxy. Van afbouwen is echter geen sprake. Ibrahimovic leidde Milan afgelopen seizoen naar Europees voetbal en hij gaat ook dit seizoen gewoon door met scoren.

De Zweed was vorige week in Ierland al trefzeker in de voorronde van de Europa League tegen Shamrock Rovers (0-2) en hij maakte maandagavond in San Siro beide doelpunten tegen Bologna. 'Het team heeft het goed gedaan. Je ziet dat we nog niet op 100 procent zitten, maar het is belangrijk om de competitie goed te beginnen.' Zlatan, die zijn contract in Milaan weer met een jaar heeft verlengd, wil ervoor zorgen dat de 'Rossoneri' weer gaan meedoen om de titel. 'We hebben hoge ambities. Iedere wedstrijd is een finale voor ons.'

Bekijk hieronder hoe Zlatan in 2002 raak schoot voor Ajax tegen Lyon in de groepsfase van de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.