Terug

Volg Vandaag Inside

Zlatan hint op vertrek bij AC Milan: 'Ibra is geen Europa League-speler'

Zlatan hint op vertrek bij AC Milan: 'Ibra is geen Europa League-speler'

10 juli 2020, 18:04

Zlatan Ibrahimovic hint tijdens een interview met La Gazetta dello Sport op een vertrek bij AC Milan. De 116-voudig international van Zweden speculeert openlijk met een vertrek.

In het seizoen 2013/2014 speelde de gevallen grootmacht uit Milaan voor het laatst Champions League-voetbal. De Italiaanse club, waar Ibrahimovic begin dit jaar terugkeerde, won het miljoenenbal in totaal zeven keer. Ook dit seizoen ligt Milan op koers voor Europa League voetbal met een zevende plek in de Serie A.

Zlatan vindt zichzelf niet in de Europa League horen. 'Ibra is geboren om te voetballen en is daarin nog steeds de beste. We zullen zien hoe ik mij over twee maanden voel. En we zullen ook zien hoe de club er dan voor staat. Als de situatie niet verandert, is het vrij onwaarschijnlijk dat ik komend seizoen voor AC Milan speel. Ibra is geen Europa League-speler, AC Milan is geen Europa League-club. Ibra speelt alleen om te winnen, anders blijft hij thuis', vertelt de 38-jarige doelpuntenmaker.

'Ze vertelden me dat stoppen in de Verenigde Staten te makkelijk was en daarom keerde ik terug naar AC Milan. Ik ben hier puur voor de passie, omdat ik vrijwel voor niets speel. De coronacrisis zorgde ervoor dat al het voetbal stil kwam te liggen en ik dacht dat er wellicht iets was dat mij probeerde te vertellen dat ik moest stoppen. Gelukkig keerde het voetbal terug, al bleef mijn kuit dwarszitten. Maar na twee dagen was ik alweer klaar om terug te keren. Zo is Ibra. Maar ik werd verteld dat ik het rustig aan moest doen', blikt de Zweed terug.

Over zijn toekomst kan de oud-speler van onder andere Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester United niet veel kwijt. 'Ik weet niet of er na Milan nog een andere club komt. De deur is niet dicht, maar ik ga alleen naar een club waar ik invloed kan hebben. Mijn woorden moeten waarde hebben. Ik heb nog te veel passie voor wat ik doe.'

Hans zag Zlatan graag terugkeren op de Nederlandse velden. Alleen dan niet bij Ajax maar bij aartsrivaal Feyenoord. René weet niet wat hij hoort. Bekijk het fragment hieronder.

Hans ziet Zlatan wel naar Feyenoord gaan: 'Heb jij gedronken Hans?'
1:30
Hans ziet Zlatan wel naar Feyenoord gaan: 'Heb jij gedronken Hans?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.