Terug

Volg Vandaag Inside

Ziyech openhartig over voetbalwereld: 'Het is een grote poppenkast'

Ziyech openhartig over voetbalwereld: 'Het is een grote poppenkast'

18 jan 2020, 11:30

Hakim Ziyech vertelt in een interview met het AD dat hij zich stoort aan het gedrag van mensen in de voetballerij. De spelmaker van Ajax hekelt de vele 'neppe mensen' en 'clowns' in de voetbalwereld, maar bekend ook dat hij zelf een gebruiksaanwijzing heeft.

'Ik heb een gebruiksaanwijzing, maar slechts weinig mensen zijn in staat om die goed te lezen. Dat ligt ook weleens aan mezelf, ik ben soms moeilijk te peilen', vertel Ziyech.

De spelmaker stelt dat alleen zijn directe omgeving hem kan raken. 'Als zij kritisch zijn, neem ik het direct aan.' Ziyech heeft naar eigen zeggen mensenkennis en houdt niet van neppe mensen. 'Ik heb een bepaalde antenne waarmee ik binnen één gesprek precies kan filteren wie echt en wie nep is. Wie doet alsof en wie puur is.'

Ziyech houdt niet van overdreven populair gedoe, stelt hij. 'In de voetballerij lopen veel neppe figuren rond. Ik vertrouw dan ook maar weinig mensen. Het is een grote poppenkast en dat wordt steeds erger. Mensen die me nooit spreken, niet dagelijks meemaken, maar wel roepen hoe ik in elkaar steek. Die mensen noem ik clowns. Maar het ligt soms niet eens direct aan hen. De poppenkast ligt ook aan iets als sociale media', aldus Ziyech. Die stelt dat sociale media de wereld ‘kapotgemaakt’ hebben, doordat alles minder persoonlijk wordt.

De aanvallende middenvelder annex buitenspeler van Ajax gaat ook in op een eventuele transfer. 'De buitenwereld maakt zich heel druk om naar welke club ik moet gaan, ikzelf totaal niet. Ik ben inderdaad kieskeurig. Sevilla had afgelopen zomer concrete belangstelling, het is een mooie club maar daar liep een technisch directeur rond die mij een jaar eerder naar AS Roma wilde halen. De transfer was toen zo goed als rond toen hij niets meer liet horen. En dan zou ik nu wel naar zijn club moeten komen. Niet dus, bekijk het lekker, ik laat me niet piepelen.'

En komende zomer? 'Wat er komende zomer gebeurt, zie ik dan wel weer. Ik leef echt met het moment van nu. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Ajax, en ook in Amsterdam vind ik het fijn wonen. En komende zomer zie ik wel. Zo niet, dan niet. C’est la vie. Zo sta ik in het leven', besluit Ziyech.

VIDEO - 'Heel Nederland smelt weg bij dat gebaar van Ziyech'

'Heel Nederland smelt weg bij dat gebaar van Ziyech'
2:13
'Heel Nederland smelt weg bij dat gebaar van Ziyech'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.