Terug

Volg Vandaag Inside

Ziyech na winnende treffer: 'Topvorm bij Chelsea moet nog komen'

Ziyech na winnende treffer: 'Topvorm bij Chelsea moet nog komen'

17 apr 2021, 23:24

Hakim Ziyech speelde tegen Manchester City één van zijn betere wedstrijden in zijn eerste seizoen voor Chelsea. De oud-Ajacied bekroonde zijn sterke optreden met de winnende treffer op Wembley in de 55e minuut (1-0). Daardoor haalde de Londense club voor het tweede jaar op rij de finale van de FA Cup.

"Of ik nu in topvorm ben? Nog niet", reageerde Ziyech na afloop. "Ik moet nog aan veel punten werken, maar ik denk wel dat ik op de goede weg ben."

Ziyech maakte tegen City zijn vijfde doelpunt voor Chelsea in alle competities. "Voor het begin van elke wedstrijd moet je altijd het gevoel hebben dat je gaat scoren. Ik kreeg een goede voorzet waarna ik simpel raak kon schieten", doelde hij op het voorbereidende werk van de Duitse spits Timo Werner met wie Ziyech het speltechnisch goed kan vinden.

Chelsea kan onder leiding van de nieuwe trainer Thomas Tuchel, de vervanger van de in januari ontslagen Frank Lampard, naast de FA Cup ook nog de Champions League winnen. In de halve finales van de Europese koningsklasse speelt de huidige nummer 5 van de Premier League tegen Real Madrid. "Het kan inderdaad een mooi einde van het seizoen worden, als je kijkt waar we nog voor spelen", erkende Ziyech. "Het ligt open voor ons en iedereen bij de club gelooft erin."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.