Terug

Volg Vandaag Inside

Ziyech had keuze genoeg: 'Echt grote Europese clubs afgezegd'

Ziyech had keuze genoeg: 'Echt grote Europese clubs afgezegd'

27 apr 2020, 11:45

Hakim Ziyech blikt samen met zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli in een interview met Voetbal International terug op zijn jaren in Nederland. Ook zijn transfer naar Chelsea werd besproken en Nakhli gaf aan dat de Marokkaan de keuze had uit veel clubs.

'Ik heb geen enkele twijfel of hij zal slagen bij Chelsea. Hakim is een volwassen speler, een echte leider inmiddels', geeft Nakhli aan. 'Hij weet ook heel goed wat hij kan en waar hij naar toe wil. Daarom hebben we ook heel lang met een transfer gewacht, omdat de juiste club met het juiste verhaal niet voorbij kwam. We hebben echt grote Europese clubs afgezegd. Niet alleen Sevilla. Er waren in november clubs die Hakim in de winterstop wilden overnemen, ik heb nog nooit zoveel gevlogen. Maar uiteindelijk hadden we daar dan geen goed gevoel over.'

Chelsea volgt Ziyech al drie jaar volgens de zaakwaarnemer. 'Toen de interesse concreet werd, hebben we eerst met Marina Granovskaia, de directeur van Chelsea gesproken. De plannen die ze hebben met Hakim zagen er heel goed uit. Chelsea ziet in Hakim ook een leider, ze roemden zijn persoonlijkheid. Het eerste gesprek tussen Frank Lampard en Hakim vond telefonisch plaats op mijn kantoor. Hakim is een gevoelsmens en er was volgens hem meteen een klik.'

De international van Marokko maakt zich nooit druk om geld. 'Ik heb Hakim de best betaalde voetballer in de geschiedenis van Ajax en de Eredivisie gemaakt. Daar vraagt hij niet om, maar ik vind dat hij de beste speler is, dan moet hij ook het best worden betaald. Hij vertrouwt me daarin dus volledig. Aan de andere kant hebben we nooit voor het geld gekozen. Dat komt wel. Hakim wil de beste zijn, dat is zijn streven. Hij was het in Nederland en nu is slagen bij Chelsea in Engeland het volgende doel. Hakim is er als mens en speler absoluut klaar voor.'

Valentijn kent geen twijfel of Ziyech gaat slagen in Engeland, zo gaf de chef voetbal van De Telegraaf aan tijdens Veronica Inside. Bekijk het fragment hieronder.

VIDEO - Valentijn: 'Ziyech komt binnen als meneer, niet als bankzitter'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.