Terug

Volg Vandaag Inside

Ziyech beëindigt interlandloopbaan: 'Ik keer niet terug bij het nationale team'

Ziyech beëindigt interlandloopbaan: 'Ik keer niet terug bij het nationale team'

8 feb 2022, 17:30

Hakim Ziyech keert niet terug bij het nationale elftal van Marokko. Dat gaf de aanvaller van Chelsea dinsdagmiddag aan, toen buitenlandse media vroegen naar zijn toekomst bij de Marokkanen.

De 28-jarige baltovenaar werd vanwege disciplinaire redenen niet geselecteerd voor de Afrika Cup. Ziyech ligt al langer in de clinch met bondscoach Vahid Halilhodzic. Een oplossing tussen de twee lijkt niet in zicht. 'Ik keer niet terug bij het nationale team. Dat is mijn definitieve beslissing. Het is duidelijk voor me hoe het daar er aan toe gaat en ik focus me op waar ik mee bezig ben. En dat is met spelen bij mijn club.'

De 69-jarige Halilhodzic gaf tijdens de Afrika Cup al aan dat hij de oud-Ajacied niet snel terugziet in het shirt van Marokko. 'Het gedrag van Ziyech past niet bij de selectie. Hij wil niet trainen, wil niet spelen. Hij neemt het niet serieus. Ik ga hem niet smeken om terug te komen,' aldus de Bosniër.

Ziyech is de laatste week goed in vorm in Londen. Woensdagmiddag speelt hij met The Blues tegen Al-Hilal tijdens het WK voor clubs. Chelsea stroomt in de halve finale in. Het Braziliaanse Palmeiras en het Egyptische Al-Ahly spelen in de andere halve finale. Het WK voor clubs wordt gehouden in Abu Dhabi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.