Terug

Volg Vandaag Inside

Zirkzee wilde niet weg bij Feyenoord: 'Club bood me geen nieuw contract'

Zirkzee wilde niet weg bij Feyenoord: 'Club bood me geen nieuw contract'

11 juli 2020, 13:05

Joshua Zirkzee onthult in gesprek met het AD dat hij eigenlijk niet weg wilde uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De club bood de 19-jarige spits van Bayern München destijds nog geen nieuw contract aan.

Zirkzee geeft aan dat hij Feyenoord niet verliet wegens financiële redenen. 'Ik had drie seizoenen bij ADO Den Haag in de jeugd gespeeld toen Feyenoord mij naar Varkenoord haalde. Ik werd in Rotterdam kampioen met O16, won de beker met O17 en mocht af en toe zelfs meedoen met O19.'

'Ik was topscorer van de hele jeugdopleiding', vervolgt de jeugdinternational. 'De mensen binnen de club vertelden tevreden te zijn en eigenlijk wilde ik ook niet weg. Maar dat gevoel veranderde toen de club me geen contract aanbood. Veel spelers van O17 kregen een contractvoorstel. Feyenoord zei dat ik nog een jaar moest doorgaan met waar ik mee bezig was en dat ik dan later misschien ook mocht tekenen. Toen besloot ik dat ik naar een andere club zou gaan.'

'Ik heb bij Everton meegetraind, maar Bayern was de club waarvoor ik wilde spelen. Toen dat duidelijk werd in Rotterdam, kreeg ik alsnog een contractaanbieding van Feyenoord. Dat was wat mij betreft te laat', meent Zirkzee. Dit seizoen scoorde Zirkzee vier keer voor Bayern en was goed voor één assist.

René adviseerde de Nederlander eind 2019 al om weg te gaan bij Bayern, zodat hij aan veel speelminuten kan komen. Bekijk het fragment hieronder.

René adviseert Nederlands toptalent: 'Hij moet weg bij Bayern en iedere week gaan spelen'
2:19
René adviseert Nederlands toptalent: 'Hij moet weg bij Bayern en iedere week gaan spelen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.