Terug

Volg Vandaag Inside

Zirkzee slaat terug naar Van Basten: 'Het was schrikken dat hij zo over mij sprak'

Zirkzee slaat terug naar Van Basten: 'Het was schrikken dat hij zo over mij sprak'

6 sep 2021, 11:16

Joshua Zirkzee kreeg onlangs de nodige kritiek van Marco van Basten over zijn vertrek uit Nederland op zestienjarige leeftijd. De spits had het niet verwacht en heeft inmiddels gereageerd op Van Basten.

Zirkzee maakte op zestienjarige leeftijd de overstap van Feyenoord naar FC Bayern München. Van Basten vond het geen slimme stap en had de 20-jarige aanvaller liever nog een paar jaar in de Eredivisie zien spelen. 'Het was schrikken dat hij zo over mij sprak. Niet zozeer omwille van zijn uitspraken, wel omdat hij me kende: dat vond ik echt gek', vertelt Zirkzee in gesprek met Het Laatste Nieuws. 'Weet je, hoeveel respect ik ook voor Marco heb, ik was het niet noodzakelijk eens met zijn mening. Ik was er namelijk wel van overtuigd dat ik kansen zou krijgen bij Bayern.'

De aanvaller kon destijds ook naar Everton, maar koos uiteindelijk voor Bayern München. 'Bayern vond ik anders. Zij wilden me heel erg graag, Feyenoord niet. Bij de O16 had ik een sterk seizoen afgewerkt, ik was van mening dat ik daarvoor beloond moest worden, wat bij ploegmaats wel gebeurde. Uit de gesprekken met de clubleiding bleek evenwel dat ik nog even geduld moest oefenen.'

Dit seizoen speelt Zirkzee op huurbasis bij Anderlecht. In zijn eerste drie wedstrijden wist hij twee keer te scoren. Zirkzee heeft nog een contract tot medio 2022 bij Bayern München.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.