Terug

Volg Vandaag Inside

Zirkzee fantaseert over EK met Oranje: ‘Mijn droom is altijd al het Nederlands elftal geweest'

27 feb 2024, 20:12

Joshua Zirkzee vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij ervan droomt om geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal tijdens het EK van aankomende zomer.

Bondscoach Ronald Koeman vertelde eerder dat hij Zirkzee voor het Nederlands elftal volgt, al vindt hij wel dat de aanvaller niet altijd op de positie in de zestien is waar een spits moet zijn. Volgens de aanvaller van Bologna is dat een terechte opmerking: “Ik zak af en toe in naar het middenveld. Dat doe ik niet voor mezelf, maar om het team te helpen, maar ik ben ook op tijd in de punt hoor. Ik heb mijn doelpunten vanuit the box meegepikt. Daar moet ik misschien nog meer op focussen, want ook trainer Thiago Motta zegt weleens dat ik iets meer in positie kan blijven.”

Zirkzee droomt er dan ook van om tijdens het EK uit te mogen komen voor het Nederlands elftal. “In mijn hoofd zit bij Bologna presteren en dan kan het gebeuren. En zo niet? Dan sta ik bij het EK in Duitsland als supporter. Ik zou de droom heel graag willen laten uitkomen. Het is nu anders dan vier jaar geleden. Toen noemde Willem van Hanegem mijn naam weleens. Dat doet hij nu nog steeds en dat waardeer ik zeer, maar nu zijn er meer mensen. En nu speel ik alles bij mijn club en scoor regelmatig. Bij Bayern was dat anders. Ik denk ook niet dat ik er toen al klaar voor was."

Mocht Zirkzee niet worden opgeroepen voor het Nederlands elftal, dan zou hij ook uit kunnen komen voor Nigeria, omdat zijn moeder Nigeriaanse is. “Maar Nigeria is geen land waar je eventjes voor kiest omdat je voor jouw vaderland niet kunt spelen. De concurrentie daar voor aanvallers is misschien wel net zo groot als bij Oranje. Nigeria heeft Victor Boniface van Leverkusen en Victor Osimhen van Napoli en ze hebben nog veel meer aanvallers. Het is niet zo dat ik even kan denken: Nederland belt niet, dan kies ik lekker voor Nigeria."

"Of ze wel aan mij trekken? Misschien, maar mijn droom is altijd al het Nederlands elftal geweest en het EK is niet per definitie een kruispunt. Zo van, als het dan niet zover is, kijk ik verder. Ik zou dankbaar zijn als het wel gebeurt. Zo niet, dan moet ik zorgen dat ze mij wél oproepen. Ergens hoop je er dan een keer bij te zitten", besluit de aanvaller."

Wim Kieft vertelde onlangs in Veronica Offside dat Joshua Zirkzee zeker een kans zou moeten krijgen bij Oranje. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.