Terug

Volg Vandaag Inside

ZIEN: PSV toonde 40 jaar geleden interesse in Van Basten per brief

ZIEN: PSV toonde 40 jaar geleden interesse in Van Basten per brief

19 mrt 2021, 12:38

Exact 40 jaar geleden had PSV belangstelling voor Ajax-icoon Marco van Basten. Uit het archief van de Amsterdammers blijkt dat de Eindhovenaren een brief hadden gestuurd naar de toen 16-jarige Van Basten.

Van Basten was op dat moment jeugdspeler van het Utrechtse Elinkwijk en stond al op het lijstje van Ajax en FC Utrecht. Op 19 maart 1981 viel er thuis bij Van Basten een brief op de mat, waar een uitnodiging van PSV-secretaris Kees Ploegsma voor een testwedstrijd instond.

'Om makkelijker te kunnen beoordelen over je voetbalcapaciteiten. Eventuele reiskosten zullen wij vergoeden', valt er te lezen in de brief, gepubliceerd door de NOS.

Van Basten speelde de testwedstrijd niet en tekende enkele weken later een contract bij Ajax. Volgens de NOS was dat een handgeschreven contract. De Amsterdammers zouden haast hebben gehad met de handtekening van de voormalige topspits. De brief van PSV aan Van Basten is via deze link in te zien.

Debuut

In 1982 debuteerde Van Basten voor Ajax in een wedstrijd tegen NEC, waarin hij inviel voor Johan Cruijff en een doelpunt maakte. Van Basten ontwikkelde zich later tot een van de beste aanvallers aller tijden.

Was Van Basten beter dan Memphis?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.