Terug

Volg Vandaag Inside

Zien: Farioli gearriveerd bij de Johan Cruijff ArenA

Ajax

23 mei 2024, 13:05

Francesco Farioli is gearriveerd bij de Johan Cruijff ArenA. De nieuwe trainer van Ajax zal daar naar verwachting snel zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen zetten. Daarna zal Ajax zijn komst bevestigen en bekendmaken hoe hij gepresenteerd wordt.

De 35-jarige Farioli arriveerde even na 12.00 uur bij het stadion van Ajax, zo zag een fotograaf van het ANP. Hij wordt de opvolger van interim-trainer John van 't Schip, die een andere rol krijgt bij de nummer 5 van het afgelopen seizoen in de Eredivisie. De Italiaan komt over van OGC Nice, waar hij nog tot eind volgend seizoen onder contract stond. Ajax en de Franse club hebben overeenstemming bereikt over een afkoopsom van naar verluidt ruim 1 miljoen euro.

Farioli was hoofdtrainer van de Turkse clubs Fatih Karagümrük en Alanyaspor, voordat hij vorig jaar tekende bij OGC Nice. De verwachting is dat Farioli zijn huidige assistenten Felipe Sanchez Mateos en de Italiaan Daniele Cavalletto meeneemt naar Amsterdam. Ajax wil Dave Vos, de huidige trainer van Jong Ajax, overhevelen naar de technische staf van het eerste elftal.

Farioli arriveert bij de Johan Cruijff ArenA.

Onlangs sprak Johan Derksen zich in Vandaag Inside uit over Farioli: 'Ik zou het te gek voor woorden vinden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt!' Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd