Terug

Volg Vandaag Inside

Zeven arbiters en grensrechters zakken voor KNVB-conditietest

Zeven arbiters en grensrechters zakken voor KNVB-conditietest

3 apr 2021, 18:52

Enkele gediplomeerde scheidsrechters en assistent-scheidsrechters in het betaalde voetbal zijn deze week gezakt voor de conditietest. De KNVB heeft daarom wat aanpassingen moeten doen in de bezetting van de wedstrijden van dit weekeinde, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf.

Zo zakte Siemen Mulder, de scheidsrechter die zaterdag in de Eredivisie het duel tussen FC Twente en Vitesse zou leiden. Pol van Boekel neemt die wedstrijd in Enschede nu over. Van Boekel zou in eerste instantie zondag FC Emmen - RKC Waalwijk fluiten, maar daar is Danny Makkelie nu voor aangesteld.

Erwin Blank en Serdar Gözübüyük, die een tijdje aan de kant heeft gestaan vanwege knieklachten, zakten ook voor de conditietest waarbij de arbiters zowel sprints als intervalloopjes binnen een bepaalde tijd moeten afleggen. Blank en Gözübüyük waren aangesteld om maandag in de Keuken Kampioen Divisie respectievelijk NEC - Telstar en NAC Breda - Go Ahead Eagles te fluiten. De (assistent-)scheidsrechters die gezakt zijn, krijgen de komende weken de kans om de test opnieuw te lopen.

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond maakt zich geen zorgen over de negatieve resultaten. 'Natuurlijk is het nooit leuk als een aantal mensen de test niet haalt, maar dat is vooral vervelend voor die mensen. Op 85 man is het niet gek dat een aantal de test niet haalt, daar maak ik me niet al te druk om', aldus Van Egmond tegenover De Telegraaf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.