Terug

Volg Vandaag Inside

Zes Eredivisiespelers gokken illegaal; politie start onderzoek

Zes Eredivisiespelers gokken illegaal; politie start onderzoek

15 jan 2023, 18:15

Maar liefst zes spelers uit de Eredivisie hebben gegokt op eigen wedstrijden of duels uit dezelfde competitie. Dat blijkt uit een document de Kansspelautoriteit, in handen van de NOS.

Volgens de autoriteit (Sports Betting Intelligence Unit) gaat het in totaal om 27 spelers in het Nederlandse betaald voetbal. Naast zes op het hoogste niveau, gaat het om negentien spelers uit de Keuken Kampioen Divisie en twee voetballers uit de Tweede Divisie. Om welke spelers het precies gaat, is niet bekend.

Volgens de NOS werden er tussen oktober 2021 en december 2022 zeker 40 melding gedaan van mogelijke matchfixing. Bijna in alle gevallen zou het gaan om "voetbalprofs die ongeoorloofd gokken". Sommige van die gevallen worden op dit moment onderzocht door de politie.

Dat er daadwerkelijk sancties uitgedeeld gaan worden, lijkt niet uitgesloten. Afgelopen jaar werd Tom Beugelsdijk al bestraft voor het online gokken op Nederlandse voetbalwedstrijden. Hij moest vijf wedstrijden toekijken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.