Terug

Volg Vandaag Inside

'Zelden heb ik Ajax de laatste jaren zo overhoop gespeeld zien worden'

'Zelden heb ik Ajax de laatste jaren zo overhoop gespeeld zien worden'

19 sep 2022, 09:10

Willem van Hanegem heeft zich verbaasd over het spel van Ajax in het Champions League-duel met Liverpool (2-1). De ploeg van trainer Alfred Schreuder liep op Anfield bijna de hele wedstrijd achter Liverpool aan en was opvallend weinig aan de bal, zo zag De Kromme. 

“Hoewel er journalisten waren die er nog wat moois van probeerden te maken door bij het verlies tegen Liverpool de nadruk te leggen op het late moment van de 2-1, was die partij toch wel ontluisterend”, schrijft Van Hanegem in zijn column voor het AD

Liverpool scoorde tweemaal met maar liefst 24 doelpogingen. Ajax nam het doel van de thuisploeg slechts driemaal onder vuur. “Zelden heb ik Ajax de laatste jaren zo overhoop gespeeld zien worden in Europa. Ja, het was tegen Liverpool. Maar die ploeg had dit seizoen toch alleen nog maar indruk gemaakt tegen Bournemouth? En die werden door iedereen afgedroogd.” 

Toch is Ajax - ook na de nederlaag tegen AZ - nog altijd de favoriet voor de landstitel, denkt Van Hanegem. “Dat AZ won, is goed voor de spanning van de competitie. Ik schreef deze maand ook al een keer dat Ajax de titel zou prolongeren, maar dat wil niet zeggen dat ze ook moeiteloos 34 wedstrijden moeten winnen”, aldus de columnist. “AZ deed het prima tegen Ajax. In de slotfase werd het nog wel spannend, al was het alleen omdat scheidsrechter Bas Nijhuis er zóveel tijd bij trok, dat ik dacht dat er drie helften werden gespeeld in Alkmaar.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.