Terug

Volg Vandaag Inside

'Ze moeten in Amsterdam per direct stoppen met praten over het gemis van Blind'

'Ze moeten in Amsterdam per direct stoppen met praten over het gemis van Blind'

12 apr 2021, 01:33

Willem van Hanegem is van mening dat Ajax nog 'een mooie kans' heeft om door te gaan in de Europa League na de 1-2 nederlaag in het heenduel tegen AS Roma. Dat schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'AS Roma heeft een leuke ploeg en er komen daar deze week met onder anderen Rick Karsdorp heel belangrijke spelers terug, maar waarom zou het niet kunnen? Zeker in een leeg stadion in Rome,' is de mening van Van Hanegem. 'Dan moet het wel beter dan dat slappe potje tegen RKC, maar dat kan een keertje in aanloop naar zo’n belangrijke wedstrijd. Ze moeten alleen wel realistisch blijven. Niet na afloop zeggen dat RKC niets wist te creëren. Alsof dat knap was gedaan. En als die Mexicaan Álvarez donderdag een scheidsrechter heeft die wel durft, krijgt hij rood. Zomaar in de nek van een tegenstander slaan, volgens mij mag het niet, toch?'

De Kromme vervolgt: 'Ze moeten in Amsterdam en omstreken ook per direct stoppen met praten over het gemis van Daley Blind. Of als supporters wijzen naar Kjell Scherpen. Je kunt het inmiddels uittekenen, als Ajax minder speelt, komt het omdat Blind ontbreekt. En Scherpen zou het niveau niet aankunnen. Die flauwe bewerkte foto’s van Scherpen met Davy Klaassen daar nog achterliggend, die deze week rondgingen op sociale media. Ik kan er totaal niet om lachen. Niet eens glimlachen. Als je dan een punt wil maken, begin dan over de aanvoerder Tadic, die tegen Roma een belangrijke strafschop miste.'

'Het grote Ajax kan het ook zonder Blind en met Scherpen. Wat een gekkigheid is dat, zeg. AS Roma is geen ploeg die de boel dicht gaat spijkeren, ze hebben juist de intentie om vooruit te gaan. Ik verwacht daarom nog wel een open wedstrijd. Voor Ajax is dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Die landstitel komt er toch wel, de bekerfinale is leuk, maar Ajax wil zo graag in Europa meetellen. Dan moet het dus in Rome gebeuren, zoals destijds in Madrid en Turijn in de Champions League,' concludeert Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.