Terug

Volg Vandaag Inside

'Zaakwaarnemer beloonde Belgische arbiters'

'Zaakwaarnemer beloonde Belgische arbiters'

31 okt 2018, 17:01

BRUSSEL (ANP) - Scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière zouden geld en dure cadeaus hebben aangenomen van zaakwaarnemer Dejan Veljkovic. Dat blijkt uit een reconstructie van Het Laatste Nieuws over een omvangrijk schandaal in het Belgische voetbal.

Beide arbiters zouden veelvuldig telefonisch contact met de verdachte spelersmakelaar hebben gehad. Veljkovic zou er bij Vertenten op hebben aangedrongen dat FC Antwerp een duel met Eupen moest winnen. Dat gebeurde uiteindelijk ook en Vertenten floot in die wedstrijd voor een dubieuze strafschop (2-0). Delferière zou een schorsing voor Sofiane Hanni hebben voorkomen. Die speler van Anderlecht had toen Veljkovic als zaakwaarnemer.

Veljkovic en Vertenten zitten nog vast. Delferière is onder voorwaarden op vrije voeten gesteld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.