Terug

Volg Vandaag Inside

Zaakwaarnemer Ajacieden haalt uit naar Ajax: ‘Ik begrijp ik niet hoe zij nog in de spiegel kunnen kijken’

Zaakwaarnemer Ajacieden haalt uit naar Ajax: ‘Ik begrijp ik niet hoe zij nog in de spiegel kunnen kijken’

10 dec 2023, 14:24

Nathan van Kooperen, de zaakwaarnemer van onder meer Steven Bergwijn, Silvano Vos en Jay Gorter, vertelt in een uitgebreid interview met Het Parool dat hij niet begrijpt dat sommige personen nog altijd deel uit kunnen maken van de bestuursstructuur bij Ajax.

Van Kooperen merkt dat er na het vertrek van Marc Overmars in februari 2022 veel veranderd is bij de Amsterdammers. “Nadien was er van bovenaf geen goede organisatie. Van de mensen die daarna zijn binnengehaald en er nu nog zitten, ik wil hun namen niet noemen, begrijp ik niet hoe zij nog in de spiegel kunnen kijken na wat ze hebben laten gebeuren. Hoe stappen zij in de auto en rijden ze naar Ajax?”

In het interview komt ook het veelbesproken bericht van Van Kooperen op X naar voren. Zo liet hij zich in augustus kritisch uit over het huidige beleid van Ajax met als boodschap dat zij een koopclub zijn en geen opleidingsclub meer. “Wij begeleiden Silvano Vos, die uit de eigen jeugd komt. Die ochtend kwam het bericht dat voor zijn positie een nieuwe buitenlandse speler was gekocht, Sivert Mannsverk.”

“Je handelt weleens uit emotie. Met Sven Mislintat hadden we de afspraak dat er een plan was met Silvano en dat op zijn plek geen nieuwe spelers van buiten zouden komen. We waren onaangenaam verrast dat dit toch gebeurde.” Echter vindt de zaakwaarnemer ook dat Mislintat goede dingen heeft gedaan in zijn tijd bij Ajax. “Zoals contracten afsluiten met verschillende salarissen voor wel of niet in de Champions League spelen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.