Terug

Volg Vandaag Inside

Xavi zinspeelt op basisplaats Luuk de Jong: 'Voorbeeldige professional'

Xavi zinspeelt op basisplaats Luuk de Jong: 'Voorbeeldige professional'

11 dec 2021, 14:26

Xavi Hernández lijkt zondagavond in de uitwedstrijd tegen Osasuna te gaan kiezen voor Luuk de Jong. Memphis Depay liep afgelopen woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen FC Bayern München een hamstringblessure op en gaat het competitieduel niet halen. Xavi zinspeelde daarom tijdens de persconferentie zaterdagmiddag op een eerste basisplaats voor De Jong onder de nieuwe trainer.

'Luuk is een voorbeeldige professional', begon de opvolger van Ronald Koeman lovend. 'Hij traint heel goed en is een spits met meerdere kwaliteiten. Hij biedt ons weer mogelijkheden. We moeten ons aanpassen aan de huidige situatie en de ongunstige omstandigheden. Luuk is één van de opties die we hebben voor de aanval en we moeten daar gebruik van maken.'

Luuk de Jong lijkt echter geen optie voor de lange termijn onder Xavi. 'We zijn bezig op de transfermarkt en er zijn gesprekken bezig. Natuurlijk hebben we te maken met onze financiële situatie, maar we moeten altijd in oplossingen denken. We willen het jaar eerst goed afsluiten. Daarvoor hebben we nu iedere speler in de selectie nodig', aldus de Barcelona-legende.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.