Terug

Volg Vandaag Inside

'Xavi verwacht meer van Frenkie de Jong'

'Xavi verwacht meer van Frenkie de Jong'

11 nov 2021, 22:07

FC Barcelona staat aan de vooravond van een renovatie met de nieuwe trainer Xavi Hernandez. Het Barcelona-icoon is van plan om het Barça-DNA weer terug te brengen in de selectie en ziet in Frenkie de Jong één van de steunpilaren. Echter weet het Spaanse Sport te melden dat de oefenmeester meer verwacht van De Jong dan hij tot dusver heeft laten zien in Catalonië.

De Jong werd in 2019 overgenomen van Ajax en speelde destijds onder trainer Ernesto Valverde. Een half jaar later moest de Spanjaard alweer vertrekken, waarna Quique Setién de verantwoordelijke werd in Camp Nou. Vervolgens nam Koeman het stokje over van Setién, waarna Xavi anderhalf jaar later alweer de 4e trainer is van De Jong in Barcelona, ziet ook Sport. 'De Jong maakt een moeilijke tijd door. Hij zit natuurlijk in een moeilijke omgeving, waarin veel is veranderd op de bank', aldus de krant verwijzend naar de frequente trainerswissels.

'Bij de club hopen ze dat De Jong zijn prestaties kan verbeteren en een van de sterkhouders zal worden met de stabiliteit van Xavi. Eén van de problemen die hij tot dusver heeft ondervonden is zijn gebrek aan positionering in het veld. De Jong speelde meer achteruit bij Ajax, terwijl hij bij Barça ook aanvallend zijn rol moet vervullen', aldus Sport, dat nog altijd Busquets ziet als middelpunt van het team. 'Xavi ziet ze als complementair en hoopt dat ze samen belangrijk zullen zijn voor Barça.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.