Terug

Volg Vandaag Inside

Xavi Simons wél in voorselectie Jong Oranje

Xavi Simons wél in voorselectie Jong Oranje

2 sep 2022, 13:31

Ondanks dat een hoop mensen Xavi Simons bij het grote Oranje hadden verwacht, meldt de smaakmaker van PSV zich binnenkort bij Jong Oranje. De 19-jarige middenvelder is opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje-trainer Erwin van de Looi. 

In de voorlopige selectie van Van de Looi voor de oefenwedstrijden tegen België (vrijdag 23 september) en Roemenië (dinsdag 27 september) vinden we drie debutanten. Xavi Simons (PSV), Mees Hilgers (FC Twente) en Bjorn Meijer (Club Brugge) zaten nog niet eerder bij de voorlopige selectie.

Simons verruilde de voorbije transferperiode Paris Saint-Germain voor PSV en Meijer ging van FC Groningen naar Brugge. Na vier speelronden is de 19-jarige Simons, samen met ploeggenoot Cody Gakpo, gedeeld topscorer van de Eredivisie met zes doelpunten. De 19-jarige Meijer, een verdediger, groeide bij Club Brugge direct uit tot vaste waarde. Hilgers is bij Twente bezig aan zijn derde seizoen in de A-selectie.

Van de Looi nam 29 spelers op in zijn voorlopige groep. Over twee weken maakt de bondscoach zijn definitieve selectie van 23 man bekend.

Jong Oranje doet volgend jaar zomer mee aan het EK in Georgië en Roemenië.

Van Gaal

Bondscoach Louis van Gaal heeft Brian Brobbey en Kenneth Taylor opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de komende twee wedstrijden in de Nations League tegen Polen en België. De groep van 32 spelers telt daarnaast nog drie spelers die nog niet eerder deel uitmaakten van de voorlopige groep. Dat zijn doelman Andries Noppert van sc Heerenveen, PSV-middenvelder Joey Veerman en verdediger Pascal Struijk van Leeds United.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.