Terug

Volg Vandaag Inside

'Xavi Simons in nadrukkelijke belangstelling Arsenal'

'Xavi Simons in nadrukkelijke belangstelling Arsenal'

2 juni 2023, 14:39

Dat Xavi Simons meteen in zijn eerste seizoen bij PSV zijn stempel gedrukt heeft, is niemand ontgaan. Ook in het buitenland houdt men de jonge Nederlander nauwlettend in de gaten. Arsenal zou Xavi Simons heel graag naar Londen willen halen, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

De 20-jarige Simons maakte in het afgelopen seizoen grote indruk bij PSV. De aanvallende middenvelder werd in zijn debuutjaar op het hoogste niveau direct gedeeld topscorer van de Eredivisie. Simons scoorde negentien keer en gaf acht assists. Daarmee eindigde hij achter Dusan Tadic op de tweede plaats op de lijst van Most Valuable Player (MVP).

Simons heeft een clausule waar een hoop om te doen is. Hij heeft een contract tot medio 2027 bij PSV, maar Paris Saint-Germain kan hem terughalen voor twaalf miljoen euro als Simons dat zelf zou willen. Andere clubs moeten wél het volle pond betalen aan PSV mochten ze Simons over willen nemen. PSV wil Simons heel graag behouden, zijn contract opwaarderen en de clausule eruit halen, meldt het Eindhovens Dagblad. Of dat lukt, is nog maar de vraag. Duidelijk is dat Simons in de Champions League wil spelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.