Terug

Volg Vandaag Inside

Xavi realistisch: 'Ik stop als ik prestaties FC Barcelona niet kan verbeteren'

Xavi realistisch: 'Ik stop als ik prestaties FC Barcelona niet kan verbeteren'

15 okt 2022, 16:48

FC Barcelona-coach Xavi Hernandez heeft gezegd te stoppen als hij de prestaties van zijn team niet kan verbeteren. Dat zei hij tijdens een persconferentie voorafgaand aan de La Liga-wedstrijd tegen Real Madrid die zondag wordt gespeeld.

De prestaties van de club in de Champions League leveren de coach veel kritiek op. In de groepsfase van het toernooi wist FC Barcelona tot nu toe slechts één van de vier wedstrijden te winnen. Daardoor staat de ploeg van Xavi nu op uitschakeling in de Champions League. De ploeg speelde woensdag nog tegen Internazionale (3-3), waarvan het team in de eerste wedstrijd verloor (1-0).

"Ik zal niet stoppen met werken en proberen. Maar de dag dat ik niet langer zeker ben van mezelf, zal ik vertrekken", geeft Xavi aan. "De dag dat ik zie dat ik geen oplossing meer ben, zal ik geen probleem zijn voor Barcelona." Xavi zegt wel dat hij de kritiek ter harte neemt. "Maar daar focus ik niet te veel op. Ik focus me op het werk."

De Catalanen doen het in de binnenlandse La Liga beter. Het team staat bovenaan in de competitie op basis van doelsaldo. Real Madrid staat tweede met hetzelfde puntenaantal. Zondag treffen beide teams elkaar in de eerste El Clásico van dit seizoen. Vorig seizoen wist FC Barcelona nog met 4-0 te winnen in Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.