Terug

Volg Vandaag Inside

Xavi lijdt in slotfase eerste verlies met FC Barcelona

Xavi lijdt in slotfase eerste verlies met FC Barcelona

4 dec 2021, 18:15

Xavi Hernández is niet langer ongeslagen als trainer van FC Barcelona. De voormalige middenvelder zag zijn elftal zaterdag in de Spaanse competitie verliezen van Real Betis: 0-1. Barcelona heeft nu al 13 punten minder dan koploper Real Madrid.

Frenkie de Jong bleef verrassend genoeg buiten het basiselftal, net als Gerard Piqué. Xavi wilde het tweetal mogelijk sparen voor de beslissende groepswedstrijd van woensdag tegen Bayern München in de Champions League. Barcelona is met Benfica verwikkeld in de strijd om de tweede plaats, goed voor een plek in de achtste finales.

Barcelona wist weinig te creëren tegen Betis, dat door de zege steeg naar de voorlopig derde plek. Philippe Coutinho kreeg in het eerste kwart een aardige mogelijkheid. Aitor Ruibal was na een voorzet vanaf links met een hakbal kort voor rust gevaarlijk voor Betis.

Xavi bracht Frenkie de Jong en Ousmane Dembélé na een uur spelen in de ploeg om puntenverlies te voorkomen. Het tempo bij de thuisploeg ging omhoog en Dembélé schoot de bal in de 77e minuut voorlangs.

Betis sloeg kort daarna toe. Na een hoekschop van FC Barcelona schakelde het team van trainer Manuel Pellegrini snel om. De Jong probeerde met een sliding onheil nog te voorkomen, maar Betis speelde de overtalsituatie goed uit. Juanmi Jiménez gaf in de 79e minuut van dichtbij het laatste tikje.

Abde Ezzalzouli kreeg daarna nog de grootste kans voor FC Barcelona, maar de Marokkaan schoot over. Invaller Luuk de Jong wist Barcelona, waar Memphis Depay het gehele duel meedeed, daarna ook niet meer te redden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.