Terug

Volg Vandaag Inside

'Xavi gooit roer om en voert drastische veranderingen door bij Barcelona'

'Xavi gooit roer om en voert drastische veranderingen door bij Barcelona'

9 nov 2021, 18:14

Xavi werd maandag officieel gepresenteerd als nieuwe trainer bij FC Barcelona en de trainer heeft nu al een aantal drastische veranderingen doorgevoerd bij de club. AS ontdekte exclusief tien 'basisregels' die de Spaanse oefenmeester heeft ingevoerd bij Barça.

Zo moeten spelers anderhalf uur voor de training aanwezig zijn. Het doel daarvan is dat spelers rustig kunnen ontbijten en zich kunnen voorbereiden op de training. Ook kunnen er dan individuele gesprekken gevoerd worden. De technische staf dient twee uur voor aanvang van de training aanwezig te zijn, om alles in gereedheid te hebben wanneer de spelers arriveren.

Verder zijn de spelers verplicht om te eten op de club. De juiste voeding kan blessures voorkomen en de fysieke voorbereiding verbeteren, zo is het idee. Daarnaast worden er weer boetes opgelegd voor lichte, serieuze en ernstige overtredingen, een systeem dat verdween toen Luis Enrique vertrok bij Barcelona. De boetes lopen exponentieel op: komt een speler één keer te laat kost hem dat bijvoorbeeld 100 euro, de tweede keer 200 euro, de derde keer 400, enzovoort.

De spelers mogen daarnaast in de 48 uur in aanloop naar een wedstrijd niet later dan middernacht thuiskomen. Verder worden de activiteiten van de spelers buiten het voetbal gecontroleerd. De technische staf moet bijvoorbeeld toestemming geven voor activiteiten die veel (reis)tijd in beslag nemen. Ook zijn er enkele risicovolle activiteiten verboden voor de spelers, zoals surfen of fietsen op een elektrische fiets.

Daarnaast worden basisplaatsen toegekend aan spelers op basis van prestaties tijdens trainingen en op basis van de commitment. De spelers dienen tenslotte een voorbeeld te stellen: er moet empathie worden getoond richting de fans en tijdens reizen gelden er bepaalde gedragsregels.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.