Terug

Volg Vandaag Inside

Xavi geeft Frenkie de Jong plek in Barcelona-Dream Team

Xavi geeft Frenkie de Jong plek in Barcelona-Dream Team

29 mrt 2020, 14:10

Na het ontslag van Erneste Valverde was Xavi kandidaat nummer één bij Barcelona. De oud-speler van Barça wilde echter niet middenin het seizoen instappen. Uiteindelijk werd Quique Setién aangesteld als de nieuwe trainer. Wel gaf Xavi aan wat zijn 'Dream Team' op dit moment is bij FC Barcelona.

'Ik ben duidelijk dat ik ooit wil terugkeren naar Barcelona. Maar ik heb ook duidelijk gemaakt dat ik mezelf in een project zie dat vanaf de basis wordt opgebouwd en waarin ik de beslissingen neem', vertelt Xavi aan het Spaanse medium La Vanguardia.

Ondanks dat Xavi zijn eigen project wil beginnen in Barcelona, ziet hij in de huidige selectie nog genoeg kwaliteit: 'Een groot deel van de huidige selectie lijkt me buitengewoon', zegt Xavi op een vraag over zijn 'Dream Team'.

'Beginnend bij de doelman, die mij de beste van de wereld lijkt; Jordi Alba, in mijn ogen de beste linksback in de wereld; Gerard Piqué, de beste centrale verdediger ter wereld; Sergio Busquets, de beste verdedigende middenvelder ter wereld; en Lionel Messi, de beste speler ter wereld. Als je dan Luis Suárez, Frenkie de Jong en Arthur daaraan toevoegt, dan heb je spelers die Barcelona nog tien jaar kunnen laten winnen. De basis is goed.'

Ook ziet Xavi een terugkeer van de Braziliaanse vedette Neymar wel zitten: 'Ik weet niet of het in sociaal opzicht zou passen, maar voetbaltechnisch heb ik geen twijfels dat hij een spectaculaire aanwinst zou zijn. Barcelona kan al door het centrum spelen maar ze komen tekort aan de zijkanten.'

VIDEO - Hans zag weergaloze Frenkie de Jong: 'Hij hoort bij beste drie'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.