Terug

Volg Vandaag Inside

Xavi blijft FC Barcelona tóch trouw

25 apr 2024, 14:18

Xavi blijft toch hoofdtrainer van FC Barcelona. Voorzitter Joan Laporta heeft op een persconferentie bevestigd dat de oefenmeester zijn tot medio 2025 lopende contract wil uitdienen. Veel Spaanse media wisten woensdagavond laat al dat de oud-middenvelder door de leiding van de Catalaanse club op andere gedachten is gebracht.

Xavi vertelde begin dit jaar na een nederlaag tegen Villarreal dat hij na dit seizoen ondanks een doorlopend contract afscheid wil nemen. "Ik wil geen probleem worden voor de club. Ik denk dat de huidige situatie een koerswijziging verdient", zei de trainer van Frenkie de Jong.

"Maar ik ben blij om te kunnen zeggen dat Xavi zal doorgaan als coach van het eerste elftal van Barcelona", vertelde Laporta donderdag op een persconferentie. "Hij wilde vertrekken, maar we hebben gesproken en Xavi heeft aangegeven graag aan het roer te blijven van ons project. Hij is zeer ambitieus."

Xavi volgende eind 2021 de ontslagen Ronald Koeman bij FC Barcelona op. Hij loodste zijn ploeg vorig jaar naar de landstitel. Barcelona lijkt dit seizoen genoegen te moeten nemen met een tweede eindklassering. De club werd door Paris Saint-Germain uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League.

René van der Gijp trok onlangs in Vandaag Inside een conclusie over FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong: "Hij wordt niet zo goed als Modrić." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.