Terug

Volg Vandaag Inside

WOW! Thiago heeft 45 minuten nodig voor passrecord Premier League

WOW! Thiago heeft 45 minuten nodig voor passrecord Premier League

21 sep 2020, 17:30

Thiago Alcantara heeft slechts 45 minuten nodig gehad voor zijn eerste record in de Premier League. Thiago, die afgelopen week verhuisde van Bayern München naar Liverpool, kwam in de uitwedstrijd tegen Chelsea direct na rust in het veld. In de 45 minuten die hij op het veld stond, had hij maar liefst 75 geslaagde passes.

Sinds databureau Opta in 2003 ook het aantal passes in de Premier League is gaan bijhouden, was er geen enkele speler die in 45 minuten tijd zo vaak een ploeggenoot wist te bereiken.

Thiago wist in één helft ook vaker de bal over te spelen dan alle spelers van Chelsea in de hele wedstrijd. Mateo Kovacic was de beste passer bij de thuisclub met 58 geslaagde pogingen.

De Spaanse international kwam op Stamford Bridge na rust aanvoerder Jordan Henderson vervangen. Met Thiago in de ploeg trok Liverpool de wedstrijd naar zich toe: 0-2. De debutant veroorzaakte een kwartier voor tijd nog wel een strafschop, maar keeper Alisson stopte de inzet van Jorginho.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.