Terug

Volg Vandaag Inside

Wout Weghorst onder vuur in Duitsland na corona-uitspraken

Wout Weghorst onder vuur in Duitsland na corona-uitspraken

11 apr 2021, 21:27

Wout Weghorst was zaterdagavond te gast in het programma Aktuellen Sportstudio van ZDF, waar hij geconfronteerd werd met skeptische uitspraken die hij in december deed over de ernst van het coronavirus. De spits weigerde zaterdagavond afstand te doen van zijn uitspraken en dat leverde hem opnieuw veel kritiek op.

Weghorst zette in december vraagtekens bij de 'coronahysterie'. Hij plaatste een afbeelding op Instagram met de tekst 'Stel je eens voor dat er een virus is dat zo dodelijk is, dat je je moet laten testen om te weten of je het hebt.' Die afbeelding verwijderde de spits en hij bood zijn excuses aan.

Zaterdagavond werd Weghorst gevraagd of hij begrijpt waarom hij naar aanleiding van die post veel kritiek kreeg. Hij vertelt: 'Ik heb me allereest niet verontschuldigd voor die post. Ik heb me verontschuldigd voor de vele reacties die ik van mensen heb gekregen. Ik heb niemand willen beledigen. En nogmaals, ik heb me verontschuldigd voor de reacties die ik gekregen heb, specifiek voor de mensen die het anders geïnterpreteerd hebben. Zo heb ik dat zeker niet bedoeld.'

De spits vervolgde: 'Het is een zwaar en gevoelig thema. Het enige wat voor mij belangrijk is, is dat ieder individu kritisch nadenkt. Het is belangrijk om je te verdiepen in waar het over gaat. Dat was ook belangrijk voor mij. Op basis daarvan moet je goede beslissingen nemen voor jezelf en je eigen toekomst.' Weghorst legde uit dat hij niet alleen de tekst op Instagram postte, maar ook een link naar een documentaire, waarin dieper wordt ingegaan op corona en het vaccin.

Of de Wolfsburg-spits bij zijn uitspraken blijft? 'Ik heb voor mezelf een beslissing genomen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn familie, mijn kinderen en mijn vriendin. Het gaat er mij om dat iedereen voor zichzelf een beslissing neemt hierover. Het is mijn optiek de beste beslissing.' Over welke beslissing Weghorst het heeft, wilde hij niet zeggen.

Het optreden van Weghorst levert hem op social media veel kritiek op. Ook de Duitse zender ZDF heeft een reactie gegeven: 'Hij heeft de kans gemist om, ondanks meerdere verzoeken, zich te distantiëren van zijn eerdere uitlatingen.' Wolfsburg heeft laten weten het gesprek aan te gaan met de spits.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.