Terug

Volg Vandaag Inside

Zaakwaarnemer Weghorst ontkracht geruchten over vertrek bij Manchester United: 'Voorbarig'

Zaakwaarnemer Weghorst ontkracht geruchten over vertrek bij Manchester United: 'Voorbarig'

5 mei 2023, 16:37

De droom van Wout Weghorst blijft beperkt tot een half jaar. Manchester United heeft besloten zijn contract niet te verlengen, zo melden diverse Engelse media.

Afgelopen winter kwam Weghorst zijn droom uit, hij zou eindelijk in de Premier League gaan voetballen, bij het Manchester United van Erik ten Hag. Na een halfjaar, waarin de 30-jarige Oranje-international tot slechts twee doelpunten kwam voor de Red Devils, komt zijn avontuur in Manchester tot een einde.

De spits tekende vorige transferzomer een contract tot 2025 bij Burnley, dat hem de eerste seizoenshelft aan Besiktas verhuurde. In Turkije kwam de Tukker in 16 officiële wedstrijden acht keer tot scoren. Afgelopen winter verruilde Weghorst, opnieuw op huurbasis, de Turkse hoofdstad Istanboel voor Manchester.

Lang was hij basisspeler onder ten Hag, zelfs een tijdje op de tien-positie, maar de laatste tijd blijft het voornamelijk beperkt tot invalbeurten. In de Premier League heeft Weghorst nog niet gescoord, dat deed hij wel eenmalig in de League Cup en in de Europa League.

Zaakwaarnemer

Zaakwaarnemer Simon Cziommer noemt de berichten in de Engelse media dat Manchester United niet doorgaat met Wout Weghorst voorbarig. "Er is nog geen beslissing genomen", aldus de zaakwaarnemer van de 30-jarige spits uit Borne.

Volgens hem ligt het een stuk genuanceerder. "Ik voer heel goede en prettige gesprekken met de technisch directeur en met Erik ten Hag, maar daar kun je nog geen conclusies uit halen", aldus de oud-speler van onder meer FC Twente, AZ en Schalke 04. "We moeten nog afwachten wat de intenties van de club zijn en wat er allemaal mogelijk is als het straks eventueel tot een overname van de club komt. Daar is nog geen duidelijkheid over. Daarnaast moeten we ook rustig bekijken wat het beste is voor Wout en voor de club. Maar dat komt nog."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.