Terug

Volg Vandaag Inside

Wormuth ook volgend seizoen trainer van Heracles Almelo

Wormuth ook volgend seizoen trainer van Heracles Almelo

8 mrt 2021, 19:58

Frank Wormuth is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Heracles Almelo. De Duitse trainer heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd.

"We zijn zeer tevreden over onze samenwerking tot nu toe, Frank en de club passen goed bij elkaar", aldus technisch directeur Tim Gilissen. "We zetten sportief in op drie doelstellingen: met betrekking tot de plek op de ranglijst, het spelen van aantrekkelijk voetbal en de ontwikkeling van onze spelers. Op al die onderdelen zien we een positieve uitwerking."

De 60-jarige Wormuth is sinds juli 2018 werkzaam bij Heracles, dat op dit moment de tiende plaats bezet in de Eredivisie. Hij volgde ruim tweeënhalf jaar geleden John Stegeman op.

"Ik ben heel blij dat ik langer bij deze club blijf. Ik voel me hier goed", aldus Wormuth, die nog voldoende mogelijkheden ziet in Almelo. "Dat is de reden dat ik graag met deze selectie blijf werken. Voor nu is het belangrijkste dat we dit seizoen zo goed mogelijk afsluiten. We hebben nog genoeg mogelijkheden om op te vallen in de Eredivisie."

Gilissen heeft de wens om volgend seizoen met Heracles mee te doen in de strijd om Europees voetbal. "De doelstelling voor volgend seizoen is en blijft plek acht tot twaalf, maar onze ambitie is het halen van de play-offs", aldus Gilissen. "In het eerste jaar onder Frank lukte dat, in het vorige afgebroken seizoen waren we goed op weg en ook dit seizoen zijn we in de race. En als je de play-offs haalt, wil je die natuurlijk winnen."

In zijn eerste seizoen bij Heracles werd Wormuth zevende, toen het afgelopen seizoen vanwege de uitbraak van het coronavirus werd stopgezet stonden de Almeloërs achtste.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.