Terug

Volg Vandaag Inside

WK voor Advocaat en Irak ver uit zicht na 4de gelijkspel in kwalificatiecyclus

WK voor Advocaat en Irak ver uit zicht na 4de gelijkspel in kwalificatiecyclus

11 nov 2021, 20:07

Bondscoach Dick Advocaat is er met Irak opnieuw niet in geslaagd te winnen in de kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Qatar. De thuiswedstrijd tegen Syrië, die werd gespeeld in Doha, eindigde in 1-1. Eerder op de dag verloor bondscoach Bert van Marwijk met de Verenigde Arabische Emiraten al van Zuid-Korea (1-0), waardoor ook voor hem het WK ver uit zicht is.

Advocaat leek met Irak zelfs op weg naar een nederlaag. Omar Al Soma opende in de 79e minuut de score voor Syrië. Invaller Amir Al Ammari redde in de 86e minuut een punt door een strafschop te benutten.

Iran, dat met 2-1 won bij Libanon, leidt in groep A met 13 punten. Zuid-Korea staat tweede met 11 punten. Die twee landen zijn hard op weg zich rechtstreeks te plaatsen. De nummer 3 krijgt via een omweg nog een kans naar de mondiale titelstrijd in Qatar te gaan. Libanon heeft 5 punten, Irak 4, de Verenigde Arabische Emiraten 3 en Syrië 2.

Over vijf dagen speelt Irak tegen Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten ontmoeten Libanon.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.