Terug

Volg Vandaag Inside

WK ver weg voor Van Marwijk na nederlaag in Zuid-Korea

WK ver weg voor Van Marwijk na nederlaag in Zuid-Korea

11 nov 2021, 14:11

Het WK voetbal van volgend jaar in Qatar verdwijnt steeds verder uit beeld voor Bert van Marwijk en de Verenigde Arabische Emiraten. De ploeg van de Nederlandse bondscoach verloor in Goyang met 1-0 van Zuid-Korea, door een doelpunt van Hwang Hee-chan. De aanvaller van Wolverhampton Wanderers, die dit seizoen in de Premier League al vier keer scoorde, benutte 10 minuten voor rust een strafschop.

Van Marwijk (69) heeft met de nationale voetbalploeg van de VAE na vijf kwalificatiewedstrijden pas 3 punten. Zuid-Korea gaat aan kop in de poule met 11 punten, gevolgd door Iran (10). Dat land neemt het donderdag op tegen Libanon, dat 5 punten heeft.

Irak, de ploeg van bondscoach Dick Advocaat, heeft in dezelfde poule ook pas 3 punten. Het elftal van de 74-jarige Hagenaar speelt donderdag in Doha tegen Syrië. De nummers 1 en 2 van de groep plaatsen zich voor het WK van volgend jaar, de nummer 3 gaat de play-offs in. Vorige maand troffen de ploegen van de tweede Nederlandse trainers elkaar in Dubai. Het duel eindigde onbeslist: 2-2.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.