Terug

Volg Vandaag Inside

WK-scheids Marciniak pareert kritiek met foto: 'Hier hoor je de Fransen niet over'

WK-scheids Marciniak pareert kritiek met foto: 'Hier hoor je de Fransen niet over'

23 dec 2022, 18:11

Szymon Marciniak is het niet eens met de Franse kritiek op zijn optreden in de WK-finale, zo vertelde de Pool op een persconferentie in zijn thuisland. In de dagen na de finale ging het onder meer over wisselspelers die voorafgaand aan de 3-2 het veld op kwamen.

In Frankrijk vielen veel mensen over het feit dat er meerdere wisselspelers in het veld stonden voordat Lionel Messi de Argentijnen op voorsprong schoot. Volgens de internationale spelregelcommissie IFAB moet zo'n goal worden afgekeurd en dat was niet het geval.

Volgens Marciniak maakten de Fransen zich ook schuldig aan dit vergrijp bij de 3-3, maar daarover wordt in de Franse media niet gesproken. "De Fransen hebben niets gezegd over deze foto, waarop je kunt zien dat er zeven Fransen op het veld stonden voordat Mbappé scoorde", vertelt de Pool, die geen spijt heeft van zijn actie bij de goal van Messi.

"Allereerst: het spel werd er niet door beïnvloed. Hoeveel impact hadden de spelers die het veld op kwamen? Het is zoeken naar kleine dingen. Dit is geen serieuze bezigheid", concludeert de Poolse arbiter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.