Terug

Volg Vandaag Inside

Witsel scoort met omhaal bij competitiedebuut

Witsel scoort met omhaal bij competitiedebuut

26 aug 2018, 21:54

DORTMUND (ANP) - De Belg Axel Witsel heeft zijn competitiedebuut voor Borussia Dortmund bekroond met een fraai doelpunt. Dortmund won thuis met 4-1 van RB Leipzig. Witsel maakte met een omhaal de 3-1, vlak voor rust.

Leipzig kwam nog verrassend op een razendsnelle voorsprong. Na 31 seconden scoorde de Fransman Jean-Kévin Augustin. Twintig minuten later werd het gelijk via Mahmoud Dahoud. Een eigen doelpunt van Marcel Sabitzer vijf minuten voor rust leverde Dortmund de voorsprong op.

Witsel liet zich niet veel later gelden bij een hoekschop. Hij reageerde in een reflex toen de Hongaarse doelman Péter Gulácsi een kopbal weg stompte. De 29-jarige middenvelder, overgekomen van het Chinese Tianjin Quanjian, viel achterover en joeg de bal zonder te kijken tegen de netten.

In blessuretijd maakte Marco Reus er nog 4-1 van.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.