Terug

Volg Vandaag Inside

Winterse transfermarkt ten einde: Vlahovic de duurste, Newcastle de 'big spender'

Winterse transfermarkt ten einde: Vlahovic de duurste, Newcastle de 'big spender'

1 feb 2022, 12:10

De winterse transferperiode is voorbij, en er werd weer flink gesmeten met geld. In de Premier League werd er ruim 350 miljoen euro uitgegeven. Vorig jaar was dat 'maar' 80 miljoen euro. De grootste 'spender' van deze transfermarkt is het schatrijke Newcastle United. De duurste aankoop was Serie A-sensatie Dusan Vlahovic.

Maar liefst zeventig miljoen euro betaalde Juventus voor de Servische spits. De 22-jarige aanvaller scoorde dit seizoen al zeventien keer voor Fiorentina, en dwong daarmee een transfer af naar de Italiaanse topclub. Ook Arsenal en Manchester City waren lang in de race voor de lange spits, maar Juve trok uiteindelijk toch aan het langste eind.

Supporters van Fiorentina waren niet blij met de overstap van Vlahovic naar de grote rivaal. Bij het stadion van La Viola werden verschillende spandoeken opgehangen met beledigende teksten aan het adres van de Serviër.

De club die het meeste geld uitgaf tijdens de winterse transferperiode van 2022 was Newcastle United. The Magpies gaven maar liefst 102 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Rechtsback Kieran Trippier werd voor 15 miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid. Centrale verdediger Dan Burn werd ook voor 15 miljoen euro gekocht van Brighton and Hove Albion. Voor spits Chris Wood (ex-Burnley) betaalde Newcastle 30 miljoen euro. De duurste aankoop van Newcastle was de Braziliaan Bruno Guimarāes. De middenvelder werd voor 42 miljoen euro overgenomen van Olympique Lyon.

The Magpies kunnen deze versterkingen goed gebruiken. De ploeg van trainer Eddie Howe staat momenteel achttiende in de Premier League. Mocht er niets veranderen, dan speelt een van de rijkste clubs ter wereld volgend jaar op het tweede niveau van Engeland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.