Terug

Volg Vandaag Inside

Winston Bogarde keert onder Edwin van der Sar niet terug bij Ajax

Winston Bogarde keert onder Edwin van der Sar niet terug bij Ajax

24 apr 2023, 22:38

Winston Bogarde weet nog steeds niet waarom hij vorig jaar moest vertrekken bij Ajax. "Ik heb alleen een mededeling van Edwin van der Sar gehad, maar geen uitleg", vertelde hij bij het programma Rondo van Ziggo. "Ik dacht wat gebeurt hier eigenlijk? Je bent tevreden en je hebt geen plekje voor mij. Ook niet op een andere positie ."

Bogarde werkte zeven jaar als trainer bij Ajax, de club waarmee hij als speler de Champions League won. De laatste jaren was hij een van de assistenten van hoofdtrainer Erik ten Hag. De inmiddels alweer ontslagen trainer Alfred Schreuder had hem niet nodig in de technische staf en benoemde de Duitser Matthias Kaltenbach als zijn assistent. "Ik heb alles gegeven voor de club en ben uit het niets bij het grofvuil gezet", zei Bogarde.

De oud-verdediger sluit een terugkeer naar Ajax niet uit. "Ajax is een geweldige club", stelde hij. "Maar zolang Van der Sar daar is, hoeven ze me niet te bellen", doelde hij op de huidige algemeen directeur van Ajax.

Bogarde snapt dat Michael Reiziger aan het einde van het seizoen vertrekt bij Ajax. Niet de trainer die Jong Ajax kampioen maakte maar John Heitinga werd aangesteld als tijdelijke opvolger van de ontslagen Schreuder. "Terwijl Michael toch meer ervaring heeft. Het is pijnlijk om te zien dat de club na mooie jaren in de Champions League dit seizoen zo slecht presteert", zei de oud-verdediger. "De leiding heeft veel verkeerde beslissingen genomen en dat sijpelt door naar het eerste elftal. Het dna van Ajax wordt steeds meer uit de club gehaald. Bij het eerste elftal mis ik vastigheden waarop spelers terug kunnen vallen als het slecht gaat."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.