Terug

Volg Vandaag Inside

Winst op Ajax telt dubbel voor Berghuis

Winst op Ajax telt dubbel voor Berghuis

27 jan 2019, 19:07

ROTTERDAM (ANP) - Voor Steven Berghuis is de overwinning op Ajax (6-2) meer waard dan alleen drie punten. ,,Je wil dat er positief wordt gepraat over je club, over de trainer, over jou als speler. Daar hebben we nu wel voor gezorgd'', zei de Feyenoorder na de enerverende Klassieker in De Kuip. ,,Dit was een superdag.''

De eerste competitiezege op Ajax in zeven jaar past precies in dit seizoen van Feyenoord, dat hoge pieken afwisselt met diepe dalen. ,,Vorige week tegen PEC Zwolle hebben we heel veel dingen verkeerd gedaan. Nu deden we heel veel goed. Die vroege 0-1 was wel een tik'', erkent Berghuis. ,,Je voelde in het stadion dat de fans dachten: o nee, gaat het weer zo'n wedstrijd worden? Bij een tegenslag is De Kuip heel ongeduldig. Dan schreeuwen de fans je naar voren. Maar je kan niet zomaar uit positie gaan lopen, dat wordt afgestraft. Gelukkig zijn we rustig gebleven. De 1-1 hielp enorm, die bracht het geloof bij iedereen terug. We groeiden en maakten fantastische goals. Alles zat ook mee, we scoorden op de juiste momenten. Deze overwinning is meer waard dan 'alleen' drie punten.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.