Terug

Volg Vandaag Inside

Winst Nations League levert KNVB 7,5 miljoen euro op

Winst Nations League levert KNVB 7,5 miljoen euro op

3 mrt 2020, 16:11

Als het Nederlands elftal volgend jaar de Nations League wint, kan de KNVB 7,5 miljoen euro bijschrijven. Het prijzengeld van het toernooi is met 81,5 miljoen euro wat hoger dan tijdens de eerste editie, waarvan de finaleronde in juni was. Oranje verloor toen de eindstrijd van Portugal (1-0). De UEFA had destijds 76,25 miljoen te verdelen.

De loting voor de tweede editie is dinsdagavond in Amsterdam. Het Nederlands elftal is groepshoofd en ontloopt in ieder geval Portugal, Engeland en Zwitserland, de andere landen die vorig jaar doordrongen tot de laatste vier.

Alle zestien landen in poule A, de hoogste klasse van de Nations League, krijgen 1,5 miljoen euro startgeld. De vier groepswinnaars uit poule A kunnen nog eens 1,5 miljoen bijschrijven. De winnaar van de finaleronde, van 2 tot en met 6 juni, verdient 4,5 miljoen euro extra.

Het toernooi om de Nations League is door de UEFA bedacht als vervanger voor de vele oefenwedstrijden voor landenploegen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.