Terug

Volg Vandaag Inside

Wim: 'Zonder hem wordt Oranje nooit wereldkampioen en met hem zou het kunnen'

Wim: 'Zonder hem wordt Oranje nooit wereldkampioen en met hem zou het kunnen'

3 dec 2022, 00:00

Wim Kieft vergelijkt Memphis Depay met Romelu Lukaku, die in de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië (0-0) twee grote kansen niet wist om te zetten in een doelpunt en daardoor met België werd uitgeschakeld op het WK in Qatar. Volgens Wim moeten Oranje en België het hebben van zijn topspitsen.

"Niet voor niets zegt Van Gaal dat hij juist Depay nodig heeft om wereldkampioen te worden", zegt Wim in zijn column voor De Telegraaf. "Een verantwoordelijkheid die Depay trouwens niet uit de weg gaat. Hij verschuilt zich nooit bij Oranje. Of het goed of slecht gaat."

Wim verwacht dat Memphis met de druk om zal kunnen gaan in de achtste finale tussen Oranje en de Verenigde Staten. "Terwijl hij niet in topvorm verkeert. Nog niet, want een doelpunt zou hem juist dat zetje kunnen geven naar die topvorm toe. Hij is trouwens al belangrijk geweest bij twee doelpunten van Oranje, maar zelf scoren kan hem net dat beetje extra geven."

"Niemand hoeft bang te zijn dat hij onder de druk bezwijkt. Zo steekt hij niet in elkaar", vervolgt Wim. "Ook niet als hij weet dat iedereen naar hem zal wijzen als Nederland wordt uitgeschakeld. Hij ligt niet wakker van bakken kritiek. Dat maakt hem ook zo bijzonder. Zonder hem wordt Oranje nooit wereldkampioen en met hem zou het kunnen", besluit Wim.

René zei vrijdagavond in De Oranjewinter dat hij een bepaald gedrag ziet ontstaan bij Memphis. Bekijk het terug in de onderstaande video.

‘Ik denk dat Memphis zich een hele grote speler waant in het Nederlands elftal’
2:23
‘Ik denk dat Memphis zich een hele grote speler waant in het Nederlands elftal’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.