Terug

Volg Vandaag Inside

Wim zet streep door mogelijke titelkandidaat: 'Dat kunnen ze niet aan'

Wim zet streep door mogelijke titelkandidaat: 'Dat kunnen ze niet aan'

11 jan 2022, 17:45

Door puntenverlies van de topclubs heeft ook FC Twente zich gemengd in de strijd om de bovenste plekken in de Eredivisie. Wim Kieft denkt echter niet dat 'de Tukkers' voor een verrassing kunnen zorgen en daadwerkelijk kunnen deelnemen aan de titelstrijd.

Na vijftien speelrondes is Feyenoord nog altijd de lijstaanvoerder van de competitie. De Rotterdammers verzamelden tot op heden 34 punten, maar lieft drie meer dan eeuwige aartsrivaal Ajax en PSV. De remise van Feyenoord tegen FC Utrecht heeft (1-1) bleef uiteindelijk ongestraft doordat zowel de Amsterdammers (1-1 tegen NEC) als de Eindhovenaren (0-0 tegen Sparta) niet verder kwamen dan een gelijkspel.

Ook outsider AZ bleek verrassend genoeg hangen op een puntendeling (1-1 tegen Vitesse) waardoor FC Twente de grote winnaar van het weekend werd. De Enschedeërs wisten als enige club in de top wél te winnen (2-0 tegen FC Emmen). Hierdoor is het verschil met leider Feyenoord nog maar vier punten. In de media werd daarom al druk gespeculeerd over de vooruitzichten voor Twente dit seizoen.

Zo bombardeerde analist Pierre van Hooijdonk de club van trainer Ron Jans tot nieuwe titelkandidaat in Studio Voetbal. "Ze staan er toch tussen?! Ze spelen aankomend weekend uit tegen Ajax. Een geweldig affiche. Ik begrijp wel dat Twente Zerrouki nu niet wil verkopen. Dat ze zeggen: we doen dit nu niet. Ze staan er hartstikke goed voor! Ze zijn titelkandidaat nu", aldus de voormalig spits.

Wim Kieft zet echter zijn vraagtekens bij de kansen voor 'De Trots van het Oosten'. Hij vergelijkt de situatie van Twente met die van AZ eerder dit seizoen. "Dat soort ploegen doen het ook hartstikke leuk... Maar op het moment dat er écht spanning en druk op komt, dan kunnen ze dat over het algemeen niet aan", voorspelde Wim maandag in Veronica Offside.

In Veronica Offside deed Wesley Sneijder nieuwe onthullingen over de vastgelopen onderhandelingen tussen Feyenoord en FC Twente over Ramiz Zerrouki. Kijk het fragment hieronder terug.

Wesley heeft info over mogelijke transfer van Zerrouki naar Feyenoord: 'Dat is het probleem'
2:48
Wesley heeft info over mogelijke transfer van Zerrouki naar Feyenoord: 'Dat is het probleem'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.