Terug

Volg Vandaag Inside

Wim pakt Oranje-international aan: 'Hij valt verschrikkelijk tegen'

Wim pakt Oranje-international aan: 'Hij valt verschrikkelijk tegen'

28 nov 2022, 00:00

Wim Kieft vindt Frenkie de Jong momenteel behoorlijk tegenvallen op het WK in Qatar. De 25-jarige middenvelder werd na het 1-1 gelijkspel nog verkozen tot Man of the Match, maar laat volgens Wim nog te weinig zien.

"Op het middenveld moet Van Gaal de puzzel nog leggen. Met Koopmeiners is het allemaal te statisch en hij brengt te weinig voetbal mee. Daarvoor moet je bij Frenkie de Jong zijn", zegt Wim in zijn column voor De Telegraaf. "Hij valt verschrikkelijk tegen. De Jong bezit het vermogen om optisch goed te spelen door zich leuk vrij te draaien of een lekker passje te geven. Alleen zonder rendement tot dusver. Hij is niet bepalend voor Oranje en je ziet geen beslissende dieptebal of een knappe steekpass waarmee hij een directe kans inleidt."

Verder is Wim ook kritisch op het spel van Steven Bergwijn, die volgens de analist inmiddels is voorbijgestreefd door Cody Gakpo. "Hij is geen schim meer van de avontuurlijke, brutale aanvaller van een jaar geleden en in het begin van het seizoen bij Ajax. Als je je zo’n grote meneer waant, mag je wel iets laten zien", vervolgt Wim. "Hij heeft zijn matige vorm bij Ajax een vervolg gegeven bij Oranje. Je ziet dat hij in Oranje alleen maar heeft gefunctioneerd in de schaduw van Memphis Depay. Is die afwezig, dan blijft er weinig van Bergwijn over."

Tot slot ziet Wim in Kylian Mbappé de nieuwe Ronaldo van 'tien jaar geleden'. "De opvolger heet Kylian Mbappé. Zoals die tekeer ging tegen Australië en Denemarken… Hij is de Ronaldo van tien jaar terug en kan in zijn eentje WK-wedstrijden beslissen. Wat hij met zijn snelheid voor elkaar krijgt, is al langer bekend. Hij blijft zich echter doorontwikkelen en wordt nog altijd een betere speler", aldus Wim.

In De Oranjewinter werd er gesproken over speeltijd voor Xavi Simons of Noa Lang. Johan geeft bij Oranje de voorkeur aan Club Brugge-speler Lang boven PSV'er Simons. Volgens Johan loopt laatstgenoemde stage bij de selectie van bondscoach Louis van Gaal. Bekijk het in de video hieronder.

Johan geeft voorkeur aan Noa Lang boven Xavi Simons
1:33
Johan geeft voorkeur aan Noa Lang boven Xavi Simons



Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.