Terug

Volg Vandaag Inside

Wim lovend over gewilde Ajacied: 'Hij is nauwelijks nog te stoppen'

Wim lovend over gewilde Ajacied: 'Hij is nauwelijks nog te stoppen'

5 nov 2021, 19:50

De geruchten rondom Ajacied Antony beginnen toe nemen, nadat de Braziliaan zich opnieuw van zijn beste kant liet zien in de Champions League, afgelopen woensdag tegen Borussia Dortmund. Wim Kieft geniet van 'een stormachtige ontwikkeling' bij Antony, begint de Veronica Inside-analist in zijn column voor De Telegraaf.

Wim vindt dat de 21-jarige aanvaller dit seizoen veel meer gebruik maakt van zijn snelheid. 'Er zit zoveel afwisseling in zijn spel dat hij nauwelijks meer af te stoppen is. Hij is continu dreigend, heeft snelheid, diepgang met en zonder bal, een uitstekende functionele techniek, kan binnendoor en buitenom passeren en levert prima voorzetten af.'

'De natuurlijke klik die Antony heeft met Noussair Mazraoui is trouwens ook bijzonder', gaat Wim verder. 'Dat kwam vooral tot uiting toen de Braziliaan het bij Heracles Almelo moest doen met Devyne Rensch achter zich. Dat was gelijk een stuk minder van niveau.' De oud-spits ziet een vergelijking tussen Antony en Feyenoorder Luis Sinisterra. 'Luis Sinisterra, de Colombiaan van Feyenoord, heeft een beetje hetzelfde als Antony. Hij kan ook als buitenspeler iemand vanuit stilstand passeren, binnendoor, buitenom en heeft een goede voortzetting.'

Sébastien Haller heeft met spelers als Antony, Steven Berghuis en Dusan Tadic absoluut niets te klagen. Wim adviseert Haller daarom om het spel gewoon simpel te houden en niet te veel willen doen rondom het strafschopgebied. 'Hij moet zich concentreren op het maken van doelpunten en fungeren als aanspeelpunt. Gewoon simpel: aannemen en kaatsen. Met zijn grote lichaam en motoriek oogt het al snel traag en is dat het vaak ook. Focus je op de kans, zorg dat je scherp bent voor het doel en hou het simpel', aldus Wim.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.