Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft zag één uitblinker tijdens Feyenoord - Ajax: 'Dat deed hij hartstikke goed!'

Wim Kieft zag één uitblinker tijdens Feyenoord - Ajax: 'Dat deed hij hartstikke goed!'

7 apr 2023, 00:00

Voor Wim Kieft was er afgelopen woensdag tijdens de verhitte Klassieker één persoon de uitblinker: John de Wolf. De assistent-trainer van Feyenoord sprak het publiek in De Kuip streng toe nadat Ajacied Davy Klaassen werd geraakt door een voorwerp uit het publiek. 

De Wolf deed dat nadat de halve finale in de strijd om de KNVB-beker tegen Ajax in de tweede helft werd gestaakt nadat Klaassen op zijn hoofd werd geraakt door een aansteker uit het publiek. Klaassen verliet het veld met een flinke wond op zijn hoofd. "Supporters, gebruik je verstand godverdomme", zei De Wolf, daarbij verwijzend naar het tribunedeel waarvandaan iets werd gegooid. "We hebben jullie steun keihard nodig."

Wim was onder de indruk van de toespraak van De Wolf. "Ik vond overigens de uitblinker woensdag, John de Wolf", zegt Wim in Koffie met Kieft, een online rubriek van Vandaag Inside. "Dat deed hij hartstikke goed, man! Hij had precies de goede toon en dat past ook wel bij het Rotterdamse: geen gelul, maar laten we er gewoon mee ophouden. Dus die vond ik wel de uitblinker, John de Wolf."

"Je gaat dit gewoon niet tegen kunnen houden", vervolgt Wim over het wangedrag in De Kuip. "Mensen die diepe emotie hebben en afkeer hebben, die pakken dan het eerste en beste wat ze in hun hand hebben en dat smijten ze op het veld. Dat is natuurlijk wel jammer. Maar ja, ik val ook in herhaling dat het diep triest is. Ik ben bang dat je er niet veel tegen kan doen."

Bekijk de hele aflevering van Koffie met Kieft in de onderstaande video!

Koffie met Kieft: Over opstootje Kokcü en Tadic: 'Hij verloor even zijn kop'
26:20
Koffie met Kieft: Over opstootje Kokcü en Tadic: 'Hij verloor even zijn kop'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.