Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft spot favoriet voor De Klassieker: 'Feyenoord staat er het beste voor'

Wim Kieft spot favoriet voor De Klassieker: 'Feyenoord staat er het beste voor'

15 dec 2021, 14:53

Zondagmiddag om 14:30 staat De Klassieker op het programma. Terwijl Ajax de gedoodverfde favoriet is, geeft Wim Kieft Feyenoord een goede kans. Dat zei de analist afgelopen maandag in de uitzending van Veronica Inside.

Kieft haalt de column van Feyenoord-cultheld Willem van Hanegem aan, waarin hij Berghuis ziet als extra motivatie voor de Rotterdammers. 'Die kan je ook aangrijpen om die wedstrijd te winnen als Feyenoord zijnde. Dat je erboven staat. Dat je het toch een beetje probeert op te roepen. Feyenoord staat er het beste voor. Moreel gezien wel. Ze hebben wel het vertrouwen. Je kan het ze nu wel moeilijk maken. Dat kon je ze vorig jaar natuurlijk niet', stelt Kieft.

Aan de andere kant ziet de analist ook een akelig nadeel voor de Rotterdammers. 'Het is écht een grote open deur, maar er is geen publiek', zegt Kieft terwijl hij in de lach schiet. De nieuwe coronamaatregelen van afgelopen week zorgen ervoor dat voetbalstadions ten minste tot 14 januari gesloten blijven voor publiek, inclusief De Klassieker.

Feyenoord heeft geen énkele kans, Wim! Geen énkele kans', stelt Johan, die wordt bijgevallen door René. 'Zonder publiek gaat het voor Ajax natuurlijk wel een stuk makkelijker worden hé? Op het moment dat Ajax de bovenliggende partij is, geef je het makkelijker weg zónder publiek als mét publiek. Het helpt enorm als dat publiek er de héle tijd achter blijft staan.'

Na 16 speelronden staan Ajax en Feyenoord op een gedeelde tweede plek met 36 punten. PSV is momenteel koploper in de Eredivisie met 37 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.