Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft over PSV-succes: ‘Het is allemaal toevallig zover gekomen’

Wim Kieft over PSV-succes: ‘Het is allemaal toevallig zover gekomen’

12 jan 2024, 20:51

Wim Kieft heeft zich in zijn column in De Telegraaf uitgelaten over het succes van PSV. Volgens de columnist is de goede positionering in de Eredivisie en de overwintering in de Champions League niet te danken aan het bestuur van de Eindhovenaren: "Het is allemaal toevallig zover gekomen."

Wim richt zich in zijn column op de directie van PSV: “Er heerst tevredenheid. De club is koploper van de Eredivisie en overwintert in de Champions League. Maar het is allemaal toevallig zover gekomen. Technisch directeur Earnest Stewart staat overal te glimmen met algemeen directeur Marcel Brands op de achtergrond. Het was diezelfde Brands die Ruud van Nistelrooy verleidde om hoofdcoach te worden, hoewel de ex-spits twijfelde over het moment in 2022. Toen Van Nistelrooy eind vorig seizoen gesteund wilde worden door de clubleiding, gaven Brands en Stewart niet thuis.”

De columnist zegt over de werkwijze in de directie: “Een deel van de spelersgroep was gefrustreerd en stapte buiten Van Nistelrooy om naar Brands en Stewart. In plaats van ze direct weg te sturen, bood het duo een luisterend oor. Terwijl vanuit de staf rond Van Nistelrooy ook zonder consequenties gelekt kon worden naar de twee clubdirecteuren. Wie zo in de steek wordt gelaten, kan maar één ding doen: opstappen. Van Nistelrooy had de persoonlijkheid om de daad bij het woord te voegen.”

Volgens Wim heeft de vervanger van Van Nistelrooy een betere uitgangspositie gehad: “Zo werd de weg vrijgemaakt voor Bosz. Hij mocht naar hartenlust investeren waar Van Nistelrooy z’n twee beste spelers (Cody Gakpo en Noni Madueke) in de winterstop zag vertrekken. De titelrace hield hij niet vol, maar het is knap dat Van Nistelrooy de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker won en tweede werd met PSV. Intussen mijmert Bosz over zijn pensioen als clubcoach. Beter kan hij de boel op scherp zetten bij PSV voor de tweede seizoenshelft."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.