Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft: ‘Het is onvoorstelbaar wat Luuk de Jong met dat hoofd kan’

Wim Kieft: ‘Het is onvoorstelbaar wat Luuk de Jong met dat hoofd kan’

16 jan 2024, 18:13

Wim Kieft is in gesprek met het Algemeen Dagblad lovend over de kwaliteiten van Luuk de Jong bij PSV en vindt het echt onvoorstelbaar hoe goed hij kan koppen.

Wim hoort samen met De Jong bij de meest trefzekere spitsen aller tijden in de Eredivisie. De analist staat twaalfde met 158 goals en de spits van PSV staat tiende met 164 treffers. Wim is dan ook zwaar onder de indruk van De Jong: “Ik kon ook best een aardig balletje koppen. Maar Luuk? Het is soms onvoorstelbaar wat hij met dat hoofd kan. Die goal van afgelopen weekend tegen Excelsior ook weer, vanuit best een lastige positie. Zoveel kracht en snelheid geeft hij aan die bal. Hij laat op dat gebied nog zoveel klasse zien.”

“Luuk is echt beter gaan voetballen na zijn periode in Spanje. Hij profiteert nog altijd van zijn tijd in La Liga, want daar word je gedwongen om sneller oplossingen te vinden. De spelers zijn daar gewoon beter dan in de eredivisie", vervolgt Wim. "Het is misschien niet altijd sierlijk wat Luuk doet, of het ziet er misschien niet op die manier uit. Maar dat komt eigenlijk vooral door zijn lichaamsbouw.”

Afgelopen zaterdag zag Wim in het duel met Excelsior dan ook een prachtige combinatie tussen De Jong, Jerdy Schouten en Malik Tillman. "Daar geniet je als liefhebber van. Ik kan me maar één periode herinneren dat hij bij PSV echt stukken minder speelde en dat was een jaar of zes geleden.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.