Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft hard voor Oranje-international: 'Hij is niet op schoolreisje!'

25 mrt 2024, 10:14

Wim Kieft is in zijn nieuwe column voor De Telegraaf hard voor Xavi Simons. De analist is nog altijd niet onder de indruk van het spel wat Simons laat zien in het Nederlands elftal in tegenstelling tot zijn niveau bij RB Leipzig in de Bundesliga.

Wim gaat ervan uit dat Simons niet aan de aftrap verschijnt voor het duel met Duitsland. "Hij grossierde in balverlies en speelde als een junior tegen de Schotten. Niet voor het eerst in Oranje. Hij geeft niet thuis. Inmiddels is hij geen 16 jaar meer, maar 21 jaar en dan mag je meer van iemand verwachten die veel kansen krijgt van Koeman in de basis en wekelijks in de top van de Bundesliga acteert. In zo’n geval kan je niet acht van de tien ballen inleveren. Ook de simpele. Over het algemeen wil hij het echter te moeilijk doen, maar niet iedere pass hoeft beslissend te zijn."

"Wat dan van afstand tegenvalt, is dat je niemand van de ervaren spelers als Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum of Memphis Depay iemand als Simons tot de orde ziet roepen en vertelt dat hij niet op schoolreisje is", vervolgt Wim. "Dat hij even normaal moet doen en dat het geduld op is na twee waarschuwingen en hij beseft dat hij het een derde keer niet nogmaals in zijn hoofd moet halen zulke kinderlijke fouten te maken. Simons wil de bal ook altijd maar in de voeten hebben, hij heeft nauwelijks diepgang."

Toch denkt Wim dat 'zo'n belabberde wedstrijd van Simons' bondscoach Ronald Koeman niet slecht uitkomt. "Hij weet dat hij weinig aan hem heeft, kan hem flink aanpakken en met goed fatsoen op de bank zetten tegen Duitsland. Soms is het dus mooi meegenomen voor een trainer of bondscoach als iemand door het ijs zakt. Dan kan die weer even achteraan aansluiten. Ter verdediging van Simons: hij is natuurlijk geen rechtsbuiten", aldus Wim over Simons.

René van der Gijp sprak zich eerder in Vandaag Inside ook kritisch uit over Simons. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.